Előkészítés: A darált húst sóval, borssal ízesítjük, és félretesszük 20 percre pihenni. Közben a körethez megtisztítjuk, megmossuk, a zöldségeket, salátákat, és karikákra vágjuk.
Elkészítés:
1. A fűszeres húsból olajozott kézzel négy lepényt formázunk, alaposan összenyomkodjuk, hogy jól egybeálljon. Rostélyon, vagy vaslapon megsütjük a szalonnával együtt. A húspogácsákat szalonnacsíkokkal körül is tekerhetjük, és így sütjük meg!
2. A zsemléket kettévágjuk, és kicsit a roston megpirítjuk. A péksütemény alsó felére teszünk egy szelet sajtot, rá a forró húst és arra a szalonnát.
3. Mustárral, ketchuppel, hagymakarikákkal díszítjük, majd ráborítjuk a tetejét. Tányérra tesszük, és még kiegészíthetjük néhány levél salátával, szeletelt zöldséggel.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 655 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.