Előkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe beáztatjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, összevágjuk. A paprikát félbe vágjuk, kimagozzuk, húsát apróra felkockázzuk. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, hosszában félbe, majd szeletkékre vágjuk. A tavaszi hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A majoránnát leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, felaprítjuk.
Elkészítés: A zöldségeket a tavaszi hagyma kivételével a római tálba szórjuk, megsózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk. Összekeverjük a sűrített paradicsomot a levessel, és a zöldségekre öntjük. Összeforgatjuk. A csirkemelleket leöblítjük, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk, és a zöldségekre fektetjük. A római tálat lezárjuk, és betesszük a hideg sütőbe. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) bekapcsoljuk, és az ételt kb. 75 percig sütjük benne. Egy óra elteltével kivesszük a tálat, fára tesszük (ne hideg kőre, mert elpattan!). Kivesszük a combokat, a zöldségekhez keverjük a kukoricát és a tavaszi hagymát. Ráfektetjük a combokat, fedő nélkül visszatesszük a sütőbe, és befejezzük a sütést. A húst a színes zöldségkeverékkel tálaljuk, sóval, borssal utánaízesítünk. Kenyeret kínálhatunk még hozzá.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 422 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.