Előkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe beáztatjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, összevágjuk. A paprikát félbe vágjuk, kimagozzuk, húsát apróra felkockázzuk. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, hosszában félbe, majd szeletkékre vágjuk. A tavaszi hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A majoránnát leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, felaprítjuk.
Elkészítés: A zöldségeket a tavaszi hagyma kivételével a római tálba szórjuk, megsózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk. Összekeverjük a sűrített paradicsomot a levessel, és a zöldségekre öntjük. Összeforgatjuk. A csirkemelleket leöblítjük, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk, és a zöldségekre fektetjük. A római tálat lezárjuk, és betesszük a hideg sütőbe. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) bekapcsoljuk, és az ételt kb. 75 percig sütjük benne. Egy óra elteltével kivesszük a tálat, fára tesszük (ne hideg kőre, mert elpattan!). Kivesszük a combokat, a zöldségekhez keverjük a kukoricát és a tavaszi hagymát. Ráfektetjük a combokat, fedő nélkül visszatesszük a sütőbe, és befejezzük a sütést. A húst a színes zöldségkeverékkel tálaljuk, sóval, borssal utánaízesítünk. Kenyeret kínálhatunk még hozzá.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 422 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.