Előkészítés: A spárgát megmossuk, a fejeket és a fás szárvégeket levágjuk (ez utóbbiakat kidobjuk), a szárakat 2-3 cm-es darabokra aprítjuk. A hagymát és az újhagymát megtisztítjuk, a hagymát felaprózzuk, az újhagymákat egy kevés zöldjükkel együtt felkarikázzuk. A petrezselymet, a zsályát leöblítjük, levélkéit finomra vágjuk. A csirkemelleket leöblítjük, szárazra törölgetjük, meghintjük sóval, borssal és egy kevés liszttel. A sütőt 200°C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Megfonnyasztjuk a hagymát 1 evőkanál vajban/margarinban, rádobjuk a rizst, 1 percig pirítjuk, aztán felöntjük a levessel, hozzáadjuk a zöldborsót, ízlés szerint sózzuk, lefedjük, és forró sütőben 20-25 percig pároljuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a csirkemelleket, mindkét oldalukat megkapatjuk. Meghintjük a majoránnával és zsályával, alájuk öntjük a bort, és fedő alatt puhára pároljuk (10-12 perc). A maradék 1 evőkanál vajban/margarinban megpároljuk az újhagymát, rádobjuk a felaprózott spárgát, sózzuk, borsozzuk, majd a tetejükre helyezzük a spárgafejeket, és mérsékelt tűzön, fedő alatt, meg-megrázogatva az edényt saját levében-gőzében puhára pároljuk, végül meghintjük a petrezselyemmel. A rizst hideg vízzel kiöblített kerek hasú csészékbe-tálkákba nyomkodjuk. A melleket tálra rendezzük, és köréjük „borogatjuk” a rizshalmokat. A spárgafejeket a tál szegélyére csinosítjuk, a ragut a hús köré halmozzuk, és meglocsoljuk a pecsenyelével.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.