Elkészítés: A csontról lefejtjük a húst, felcsíkozzuk (a csontot félretesszük). A szalonna bőrét eltávolítjuk.
A gombát a vöröshagymán ledinszteljük,
hozzáadjuk a húscsíkokhoz és a kockára vágott szalonnához, majd az egészet ledaráljuk.
Az így kapott nyersanyagot ízesítjük a
fokhagymával, az ételízesítővel, a kakukkfűvel, a borssal, hozzáadjuk az előzőleg beáztatott, kinyomkodott zsemlét és a tojásokat, majd jól összedolgozzuk. A kapott nyersanyagot
visszahelyezzük a csirkemellcsontokra, rálapogatjuk, és vizes kézzel mell formára alakítjuk, a végén a bőrét is visszatehetjük, de maradhat bőr nélkül is.
Olajjal kikent tepsiben elhelyezzük az így előkészített melleket, a vajat rákockázzuk. Fóliával letakarva 1 óra hosszat közepes lángon készre sütjük.
Mielőtt teljesen befejeznénk a sütést, a fóliát levesszük, így pirítjuk egy kicsit a tepsiben lévő zsiradékkal meglocsolva, s ettől kap szép kérget.
Sült burgonyával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.