Előkészítés: Héjában megfőzzük a burgonyát, majd meghámozzuk, és burgonyanyomón áttörjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük.
Elkészítés: Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a darált húst kevergetve fehéredésig pirítjuk benne. Belekeverjük a hagymát, a gombát, és sóval, borssal ízesítjük. Hozzáöntjük a húslevest, és kb. 10 percig pároljuk, majd belekeverjük a ketchupot is. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Az áttört burgonyát egy csipet szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, és a tojássárgájával simára keverjük. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, beleöntjük a húsos masszát, és a tört krumplit a tetején szétterítjük. A sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 360 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.