Előkészítés: Héjában megfőzzük a burgonyát, majd meghámozzuk, és burgonyanyomón áttörjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük.
Elkészítés: Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a darált húst kevergetve fehéredésig pirítjuk benne. Belekeverjük a hagymát, a gombát, és sóval, borssal ízesítjük. Hozzáöntjük a húslevest, és kb. 10 percig pároljuk, majd belekeverjük a ketchupot is. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Az áttört burgonyát egy csipet szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, és a tojássárgájával simára keverjük. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, beleöntjük a húsos masszát, és a tört krumplit a tetején szétterítjük. A sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 360 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.