Elkészítés: Akkurátusan készítsünk elő mindent, a csirkét daraboljuk tízfelé, a hagymát vágjuk finomra, és készítsük elő a hűtött italokat.
Igyunk egy laza fröccsöt, és rakjuk meg a tüzet. Állítsuk rá a bográcsot, tegyük bele a zsírt, és gyújtsunk alá. Gondoskodjunk egy segéderőről is, aki fát hoz, és italt készít. Ha a zsír felolvadt, tegyük bele a hagymát, sózzuk meg, és kevergetve pároljuk. Ha szép üveges, hintsük meg a pirospaprikával, öntsük fel egy kevés vízzel, vessük bele a darabolt csirkét, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve pároljuk puhára. Közben a munkavédelmi előírásoknak megfelelően fogyasszunk védőitalt.
Ha elkészült, öntsük rá a lecsót, tüzesítsük az erős paprikával, és forraljuk össze, hogy szép, sűrű szaftja legyen. Egy másik bográcsban főzzük ki a csuszatésztát, szűrjük le, morzsoljuk rá a túrót, és gyenge tűz fölött keverjük össze.
A csuszával körítve tálaljuk a csirkepörköltet, és bőségesen locsoljuk meg tejföllel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.