Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát az olajon egy lábasban üvegesre pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük. Belerakjuk az összevágott húst, a sót, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el a húst. Ezután visszarakjuk a tűzre, ha felforrt a pörkölt, takarékra vesszük a lángot, beletesszük a paprikát és paradicsomot. Majd kb. 40 perc alatt puhára főzzük fedő alatt. Ha főzés közben a pörölt elfőné a levét, kevés vízzel pótoljuk. A végén ízesíthetjük még egy kiskanál ételízesítővel.
A galuskához egy nagy lábosban felteszünk vizet forrni. Egy tálba tesszük a feltört tojásokat, a sót és az előre kimért víz felét. Összekeverjük, majd fakanállal hozzákeverjük a kimért liszt felét. Innentől kezdve a vizet és a lisztet felváltva adjuk a tésztához, míg sima tésztát nem kapunk. A lobogó vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Közben bele-belekavarunk a vízbe, hogy ne tapadjanak össze a nokedlik. Ha megfőtt, leszűrjük, leöblítjük, majd a csirkepörkölttel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.