Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát az olajon egy lábasban üvegesre pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük. Belerakjuk az összevágott húst, a sót, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el a húst. Ezután visszarakjuk a tűzre, ha felforrt a pörkölt, takarékra vesszük a lángot, beletesszük a paprikát és paradicsomot. Majd kb. 40 perc alatt puhára főzzük fedő alatt. Ha főzés közben a pörölt elfőné a levét, kevés vízzel pótoljuk. A végén ízesíthetjük még egy kiskanál ételízesítővel.
A galuskához egy nagy lábosban felteszünk vizet forrni. Egy tálba tesszük a feltört tojásokat, a sót és az előre kimért víz felét. Összekeverjük, majd fakanállal hozzákeverjük a kimért liszt felét. Innentől kezdve a vizet és a lisztet felváltva adjuk a tésztához, míg sima tésztát nem kapunk. A lobogó vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Közben bele-belekavarunk a vízbe, hogy ne tapadjanak össze a nokedlik. Ha megfőtt, leszűrjük, leöblítjük, majd a csirkepörkölttel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.