Előkészítés: A csirkemellet megmossuk, annyi vízben, hogy ellepje feltesszük főni, az ételízesítővel, borssal fűszerezzük. A hagymát megtisztítjuk, a csirkemellhez adjuk, és kb. 30 percig főzzük. A húst kissé kihűtjük, és apró kockákra vágjuk. A póréhagymát, a petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk. A márványsajtot apró kockára vágjuk, a pannónia sajtot lereszeljük.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál vajat, Beletesszük a póréhagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a csirkehúst, sóval, őrölt borssal, a petrezselyemmel fűszerezzük. Összekeverjük, jól átforrósítjuk, majd hozzáadjuk a márványsajtot, és levesszük a tűzről. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat simára keverjük a tejszínnel, megsózzuk, és hozzáadjuk a lisztet. A fehérjékből kemény habot verünk, és a sárgájás masszába fogatjuk. A maradék vajat felforrósítjuk egy olyan serpenyőben, amit a sütőbe is be tudunk tenni, beleöntjük a tojásmasszát, betesszük a sütőbe, és kb. 3-4 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivesszük, az omlett közepére halmozzuk a ragut, és szorosan összegöngyöljük. A forró roládot megszórjuk a reszelt sajttal, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 1638 kJ/390 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.