Elkészítés: A sütőt 180 Celsius-fokra előmelegítjük. Egy 24-26 cm-es mély tűzálló tálat csillag alakban kibéleljük a szalonnaszeletekkel úgy, hogy a végük túllógjon a tál peremén. Tetejére terítjük a szeletelt tarját, majd reszelt sajtot szórunk rá.
A csirkemellfilét a felvert, borsozott tojásban megforgatjuk, majd a tálba fektetjük, szorosan eligazítjuk. Megszórjuk bőven reszelt sajttal. Ismét egy sor tarja, reszelt sajt, csirkemellfilé, reszelt sajt következik.
Ezután visszahatjuk a húsra a szalonnavégeket, a tálat letakarjuk, és középső bordamagasságon 45 percig fedő alatt sütjük a húst, aztán letakarás nélkül további 20 perc alatt aranybarnára pirítjuk, levét kissé elpárologtatjuk.
A csirketortát 10 percig a sütőedényben pihentetjük, aztán két húslapáttal tálra wmeljük, tortaszerűen szeleteljük.
Köretként sült burgonyát, salátát adhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.