Elkészítés: A krémet érdemes korábban megcsinálni, mert dermednie kell, ezért jobb, ha azzal kezdem. A mikróban megolvasztom a csokikat, amiket apróra összetördeltem (így gyorsabban és jobban olvad). Miközben olvad a csoki, a tejszínt a habfixálókkal kemény habbá verem. Óvatosan belekeverem az olvadt csokikat. Ezután hűtőbe teszem, hogy dermedjen.
A piskótához a 6 tojást különválasztjuk, a fehérjét a cukor felével (tehát 12,5 dkg cukorral) kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukor másik felét (a maradék 12,5 dkg-t), és habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat, s összekeverjük. A lisztet a rétesliszttel és a sütőporral összekeverjük, majd hozzászitáljuk a tojássárgájás masszához. Apránként óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot is.
Sütőpapírral bélelt kerek sütőformába öntjük. 180°C-on kb. 10 percig, majd 165°C-on további 20-25 percig sütjük.
A kisült és kihűlt piskótát megtöltjük és bevonjuk a már megdermedt krémmel, ízlés szerint díszítjük. Muszáj, hogy kihűljön a piskóta, különben a dermedt krém ismét felolvad, és a piskóta magába szívja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.