Válasszuk el a tojásfehérjét a sárgájától. Olvasszuk fel vízfürdőben a darabokra tört csokoládét, és olvasszunk meg 125 g vajat. A tojássárgáját verjük fel egy tálban, majd tegyük bele az olvasztott csokit és vajat.
Verjük kemény habbá a fehérjét 1 evôkanálnyi porcukorral, és amikor kezd habbá válni, adjuk hozzá a maradék cukrot és vaníliás cukrot is. Fakanállal megemelve forgassuk a masszát a tojássárgájába, majd adjuk hozzá a lisztet. Osszuk el a tésztát két kivajazott, sütőpapírral bélelt csatos tortaformában.
Tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe, süssük 30 percig, majd vegyük ki a tésztát a formából, és egy rácson hagyjuk hűlni. Melegítsük meg a lekvárt, hozzáadva a narancslikőrt, majd kenjük meg vele a két tortalapot, mielőtt egymásra raknánk őket.
Tegyük a tortát egy tálra. A hozzávalókból készítsük el a csokis bevonatot. Ehhez a csokit olvasszuk meg a cukrokkal és a tejszínnel, forraljuk fel és főzzük 5 percig.
Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a felvert tojássárgáját, majd verjük a tűz fölött addig, amíg be nem sűrűsödik. A kissé kihűlt bevonatot kenjük a tortára, a tetejére többet téve, mint az oldalára, majd rakjuk a hűtőbe. Egy órával tálalás előtt vegyük ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.