Elkészítés:
1.) A csokoládét darabokra törjük és a tejszín felével egy edénybe tesszük. Az edényt egy vízzel teli lábas fölé tesszük, és a benne lévő csokoládét és tejszínt a gőz fölött megolvasztjuk. Habverővel addig keverjük a masszát, amíg homogén krémet kapunk. Ekkor levesszük a gőzről, és hagyjuk kissé kihűlni.
2.) A tojássárgákat és a cukrot egy edénybe tesszük, és krémesre keverjük konyhai robotgéppel. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a maradék tejszínt. Tegyük egy vizezett lábasba a tojássárgás masszát és nagyon kis lángon állandó kevergetés mellett 5 perc alatt főzzük sűrűre. Vegyük le a lábast a tűzről, és keverjük hozzá a csokoládés masszát.
3.) Egy külön edényben egy csipet sóval verjük keményre a tojásfehérjéket, majd kanalanként adjuk hozzá a habot is a csokoládés masszához.
4.) A csészéket vajazzuk és cukrozzuk ki, majd töltsük bele mindegyikbe 3/4 részig a masszát. 190 fokon, 25 perc alatt süssük meg a felfújtat, majd porcukorral megszórva azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.