Elkészítés: A margarint 25 deka cukorral kb. 10 perc alatt krémesre kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a sót, a citromhéját, a tejet és a rumot, majd beleforgatjuk az étkezési keményítővel elvegyített lisztet.
Kb. 2 evőkanálnyi masszát margarinnal kikent 24 cm-es, kapcsos tortaforma aljára simítunk, és előmelegített sütőben a legmagasabb vagy grill fokozaton 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük.
A megsült lapra kb. 2 evőkanálnyi tésztát simítunk, és ugyanazon a fokozaton világosbarnára sütjük. A műveletet addig ismételjük, amíg a tészta elfogy (kb. 9-10 réteget kapunk).
A tortát hűlni hagyjuk, majd körben meglazítjuk, és rácsra borítjuk. A megmelegített lekvárt a tortára kenjük.
A kétféle bevonót durvára felaprítjuk és forró vízfürdőben együtt megolvasztjuk. A tortát a csokoládémázzal köröskörül vastagon bevonjuk, majd dermedni hagyjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A
rózsaszirmokat félig belemártjuk, a maradék cukorral megszórjuk, és száradni hagyjuk.
A nugátkrémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és a fóliából csavart 4 kis tölcsérbe nyomjuk. Végül a tölcséreket és a rózsaszirmokat a megdermedt mázra helyezzük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.