Elkészítés: 1. A lisztet és a réteslisztet elkeverjük, az asztalra szórjuk, közepébe mélyedést alakítunk ki, beleöntünk 10 dkg olvasztott vajat, a bort, a sót, 1 egész tojást és a rumot, majd jól kidolgozzuk, hólyagosra. Kettéosztjuk a tésztát, és 1 órát pihentetjük.
2. Közben elkészítjük a tölteléket: 15 dkg vajat habosra kikeverünk 10 dkg porcukorral, majd keverés közben egyesével hozzáadjuk az 5 tojássárgáját. Belereszeljük a marcipánt, hozzáadjuk a darált mandulát és a felolvasztott csokoládét. Az 5 fehérjét 10 dkg cukorral felverjük, nagyfejű kanállal a csokis-marcipános masszához keverjük a meghámozott, felszeletelt banánnal együtt.
3. Egy terítővel letakart, rétesliszttel megszórt asztalon az egyik adag tésztát sodrófával elkezdjük kinyújtani, majd 5 dkg olvasztott vajjal lekenjük, és most már tenyerünket lefordítva a tészta alá nyúlunk, és óvatosan húzzuk, amíg a tészta engedi.
4. Kihúzott rétestésztát lekenjük 1 elkevert tojással, a töltelék felét a tészta szélére halmozzuk, és az abrosz segítségével lazán feltekerjük, tetejét még egyszer lekenjük tojással. A másik adag tésztát is kinyújtjuk, és megtöltjük.
5. 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
6. A sütőből kivéve porcukorral meghintjük, langyosan felszeleteljük, tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.