5 dkg cukrot lábosban felolvasztunk és karamellizálunk. Beleforgatjuk a fél diószemeket. Ha a karamell bevonta a diót, felöntjük a tejjel és felforraljuk. 2 tojást 5 dkg cukorral kikeverünk, a vaníliarúd kikapart belsejével ízesítünk. A tejbe keverjük és állandó keverés mellett, kis lángon krémmé főzzük. A vajat habosra keverjük, majd hozzákeverjük a maradék cukrot és tojást. Belekeverjük a diókrémet, majd a sütőporral együtt átszitált lisztet is. A masszát vajjal kikent, zsemlemorzsával behintett, 2 l űrtartalmú őzgerincformába simítjuk. Közepesen forró sütőben kb. 70 percig sütjük. Kihűtjük, a formából kiborítjuk. A kétféle tortabevonót együtt felolvasztjuk és a diókenyérre csorgatjuk. Megszilárdulás után szeletelhető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.