Elkészítés: A diót apróra vagdosom. A háztartási kekszet apróra tördelem (még jobb, ha nylonba téve klopfolóval apróra zúzom). A margarint lassú tűzön felolvasztom, majd a tűzről levéve gyorsan elkeverem egy egész tojással, majd hozzáadom a porcukrot, a kekszet, a diót, a kakaóport (nem cukrozott), a csokoládés pudingport, majd a rumot (vagy rumaromát), közben folyamatosan keverem. Annyi tejjel engedem fel, hogy könnyen tudjam keverni, és ne legyen száraz a massza. Összefőzöm, nem forralom.
Az őzgerincformába nylont vagy folpackot teszek, a masszát beleöntöm, a tetejét is lezárom a nylonnal. Ha kihűlt, egy éjszakára mélyhűtőbe teszem. Másnap lehet fogyasztani, ajánlott ferdén szeletelni. Nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető édesség.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.