Elkészítés: Az élesztőt 1 dl tejbe morzsoljuk, amelybe 1-1 kiskanál cukrot és lisztet szórunk. Meleg helyen 10-15 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet egy nagy tálban sóval, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral összeforgatjuk. Ezután a tejes élesztővel, a maradék cukorral, a tojások sárgájával és a margarinnal dagasztani kezdjük. Közben apránként beledolgozzuk a maradék langyos tejet is. Letakarva, meleg helyen bő 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Ezután meglisztezett gyúrólapra borítjuk, finoman átgyúrjuk, közben a az apróra vágott csokit beledagasztjuk. Mivel nincs panettone formám, egy lábast vajaztam jól ki. Ebben még 1 órát kelesztjük. Ezután a tetejét kereszt alakban bevágjuk, és előmelegített sütőben, az alsó rácson, nagy lánggal, légkeveréses sütőben 190 fokon 10 percig sütjük. Ezután a hőt mérsékeljük, és közepes lánggal 170 fokpn kb. még 40 percen át tovább sütjük.
5 dkg olvasztott margarinnal kikeverünk 1 csomag vaníliás cukrot, a tetejét, a bevágás mentén gazdagon megkenjük, és kb. 15 percre visszatoljuk a sütőbe.
El lehet készíteni úgy is, hogy cukrozott gyümölcsdarabkákat teszünk bele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.