Előkészítés: Kivajazzuk, és zsemlemorzsával kiszórjuk a tortaformát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A vajat a cukorral habosra keverjük, beledolgozzuk a csokoládét, a tojássárgákat és a mogyorót. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, és a masszához adjuk. Végül a tojáshabot is beleforgatjuk. A formába simítjuk, és kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A ribizlit megmossuk, a szemeket villával lehúzzuk a száráról. Lecsepegtetjük. A tortáról levágunk egy vékony kalapot, és szétmorzsoljuk. A tortát megcsepegtetjük a likőrrel, és rászórjuk a ribizli felét. A tejszínt a vaníliás cukorral és a porcukorral kemény habbá verjük, felét a tortára simítjuk, rászórjuk a maradék ribizlit, és rákenjük a maradék tejszínt. A torta tetejére szórjuk a morzsát, meghintjük porcukorral, és azonnal fogyasztjuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 szelet: 325 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.