Előkészítés: Kivajazzuk, és zsemlemorzsával kiszórjuk a tortaformát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A vajat a cukorral habosra keverjük, beledolgozzuk a csokoládét, a tojássárgákat és a mogyorót. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, és a masszához adjuk. Végül a tojáshabot is beleforgatjuk. A formába simítjuk, és kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A ribizlit megmossuk, a szemeket villával lehúzzuk a száráról. Lecsepegtetjük. A tortáról levágunk egy vékony kalapot, és szétmorzsoljuk. A tortát megcsepegtetjük a likőrrel, és rászórjuk a ribizli felét. A tejszínt a vaníliás cukorral és a porcukorral kemény habbá verjük, felét a tortára simítjuk, rászórjuk a maradék ribizlit, és rákenjük a maradék tejszínt. A torta tetejére szórjuk a morzsát, meghintjük porcukorral, és azonnal fogyasztjuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 szelet: 325 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.