Elkészítés: A kekszet apróbb darabokra tördeljük. A mandulát vagy diót durvára vágjuk.
A csokoládét összetördeljük, gőzfürdőben vagy mikrohullámú készülékben felolvasztjuk, beledobunk 5 dkg vajat, és még 1 percre a gőzfürdőre vagy mikrohullámú készülékbe visszatesszük. A kakaót átszitáljuk, a krémhez adjuk, majd a porcukorral habosra verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat.
A csokoládés masszát a keksszel és a felaprított mandulával vagy dióval összegyúrjuk, és vizes kézzel hengerekké formázzuk. Egy órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkeményedjen.
Közvetlenül tálalás előtt vizes késsel 3 cm vastag szeletekre vágjuk. Ha marad, a hűtőszekrényben tároljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.