Elkészítés: Igazán bográcsban a legjobb készíteni, én is így írom, de természetesen a konyhai tűzhelyen is megoldható. Az íze azonban nem lesz olyan, mint a bográcsos változaté!
Az apró kockára vágott vöröshagymát zsírban, enyhén sózva átpirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a köményt, a felkockázott paprikát és paradicsomot, a 2 x 2 cm-es kockára vágott marhalábszárat, a kicsontozott, kockára vágott füstölt csülköt, és annak csontját. Kevés víz aláöntésével pároljuk (1-2 deci jófajta száraz vörösbort is elbír). Mindig csak kevés víz kerüljön a pároláshoz, hogy ne legyen főtt hús jellegű ez a finom étel!
Amíg párolódik, a burgonyát és a zöldséget megmossuk, tisztítjuk, és 1,5 x 1,5 cm-es kockára felvágjuk. A gombát is tisztítjuk, mossuk, cikkekre vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk.
Amikor a hús félpuha, zsírjára lepirítjuk, és ekkor megszórjuk a fűszerpaprikával. Rátesszük a zöldséget és a burgonyát, felengedjük vízzel. A víz olyan kétszerese legyen a szilárd hozzávalóknak. Ha felforr, belekerül a gomba, a füstölt, felkarikázott kolbász, majd néhány perc múlva a csipetke. Szép lassú tűzzön, a bográcsot forgatva főzzük. Csöves erős paprika sem hiányozhat a gulyásból.
Az ízesítésre fokozott gondot fordítsunk, mert a csülökhústól sós lehet a gulyás. A csordagulyás nem egy könnyű étel, de isteni finom! Tűzforrón, bográcsból, házi kenyérrel fogyasztva az igazi!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.