Elkészítés:
1.) A vajat felolvasztjuk, és félretesszük, hogy kihűljön.
2.) Egy mélyebb tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgákat, a vajat, a rumot, (és kanalanként) a tejfölt, és összedolgozzuk. Félkemény tésztát kell kapnunk. (Ha túl kemény lenne, adjunk hozzá még egy evőkanál tejfölt!)
3.) A tésztát egy tányérba tesszük, lefóliázzuk, és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
4.) Ha a fél óra lejárt, a tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk (téglalap alakúra), és az egész tésztát derelyevágóval kb. 8 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat tovább daraboljuk:
az első csíkot 8 cm x 8 cm nagyságú kockákra vágjuk,
a második csíkot kb. ugyanakkora rombuszokra vágjuk
a harmadik csíkot 8 cm x 10 cm nagyságú téglalapokra vágjuk
a többi sort tetszés szerint vagy kockára vagy rombuszra vagy téglalapra vágjuk, amíg a tésztánk tart.
5.) A derelyevágóval a kockák közepébe 2 vágást ejtünk, és ezen a kocka sarkait kedvünk szerint áthúzgáljuk. Csomós, amorf alakot kapunk.
A rombuszokat egyszer bevágjuk, és a lyukon a rombusz egyik sarkát áthúzzuk: egy masnit kapunk.
A téglalapokat középen két helyen bevágjuk, és a szélső csíkokat egymáson áthúzzuk. Leginkább egy szétnyomott nyolcas formára hasonlít a keletkezett forma.
6.) Egy nagyobb serpenyőben, forró olajban kisütjük a fánkokat. Egyszerre csak 3-4 fánkot tegyünk a sütőbe, mert a tészták megnövekednek. A megsült fánkokat lecsepegtetjük, papírtörlőre szedjük, és porcukorral megszórva tálaljuk. Nagyon finom, nem olajos, ropogós, és csak úgy eteti magát!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.