Elkészítés: A csülköt megtisztítjuk, megmossuk, és a füstölt tarjával együtt vízben kiáztatjuk. A lencsét átválogatjuk, hideg vízbe áztatjuk. A kiáztatott húsokat hideg vízben feltesszük főni, és majdnem puhára főzzük.
Amíg a húsok főnek, a többi alapanyagot előkészítjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A fokhagymát tisztítás után péppé zúzzuk. A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk. Egy tűzálló tálat kibélelünk a szalonnaszeletekkel, majd gerslit, lencsét, hagymát, fokhagymát, szeletelt húst rétegezünk egymásra. Az egyes rétegek egymásra halmozását mindaddig folytatjuk, amíg az anyagok elfogynak, ügyelve arra, hogy a legfelső réteg lencse legyen.
A füstölt húsok főzőlevét elkeverjük a Knorr pörkölt Rafinériával, majd
felöntjük vele készülő ételünket, és lefedve, meleg sütőben kb. másfél óra alatt az egészet készre pároljuk. Tűzálló edényben, forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.