Elkészítés: A csülök bőrös részéről az esetleges szőrszálakat eltávolítjuk (kézi borotvával vagy gázláng felett pörzsölve), folyó víz alatt leöblítjük, szárazra megtörölgetjük, és kb. 3 cm-es kockákra vágjuk.
Egy nagyobb, 5 literes űrtartalmú edényben forró zsiradékon a vöröshagymát folytonos keveréssel rózsaszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst és a fokhagymát, jól átpirítjuk a vöröshagymán. Sózzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, beleaprítjuk a paradicsomot és a zöldpaprikát, megszórjuk köménnyel, borssal, és saját levében lassú főzéssel fedő alatt pároljuk. Félidőben, amikor már részben elfőtte a levét, meglocsoljuk a borral, és tovább pároljuk, amíg a hús megpuhul. (Közben kóstolgatjuk, ha kell, utánfűszerezzük.)
A burgonyát megtisztítjuk, kockára vagy hasábra vágva belekeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen (kb. 5-6 dl), újra sózzuk, megszórjuk kevés majoránnával, és kb. 15-20 perc alatt közepes hőfokon, lefedve készre főzzük. Amikor elkészült, és esetleg zsírosnak találjuk a húsból kifőtt zsiradéktól, tetejéről evőkanállal leszedegetjük a felesleges zsiradékot.
Tálalásnál kenyeret és ízlés szerinti salátát kínálunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.