Elkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 25-26 cm-es kapcsos tortaforma alját, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztához keverőtálba ütjük a 6 egész tojást, a cukorral és a csipet sóval elkezdjük verni a robotgép legmagasabb fokozatán kb. 10 percig! (Sütőpor nem kell bele!) Közben összekeverjük a lisztet a keményítővel, a kakaóval, és alacsony fokozaton kanalanként belekeverjük a cukros tojásba, végül az olvasztott vajat is finoman hozzáadjuk.
A formába simítjuk, kb. 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
Pár percig pihentetjük a sütőben kicsit nyitott ajtónál, majd kiemeljük, hűtjük, közben leemeljük a formát, és a papírt lehúzzuk. Teljes kihűlés után vízszintesen kettévágjuk.
A tejszínt felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, felolvasztjuk, kihűtjük. A krémet a hűtőbe tesszük, időnként megkeverjük. (Akkor jó, ha már jó hideg, de még nem dermedt meg teljesen.) Habverővel vagy géppel alacsony fokozaton a krémet nagyon óvatosan habosítjuk, közben belekeverjük a mézeskalács-fűszerkeveréket, narancshéjat.
Kibélelünk egy félgömb alakú (kb. 2-3 liter űrtartalmú) formát fóliával. A krém felét a formába simítjuk. Az egyik tortalapot akkorára vágjuk, hogy be tudjuk vele fedni a krémet, és beborítjuk a krémréteget. Megcsepegtetjük a rum és a kávé felével, rákenjük a maradék krémet. Beborítjuk a második tortalappal, a maradék rummal és kávéval megcsepegtetjük, lefedjük, és legalább 4 órára (vagy egy éjszakára) hideg helyre tesszük.
Tálaláskor tálra borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, és evőkanál segítségével bevonjuk vele a tortát, tetején kis hullámokat alakítunk ki. Megszitáljuk a kakaóval, és meghintjük csokoládéreszelékkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.