Elkészítés: A raguhoz először kifilézzük a nyúlcombot, és kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A zöldségeket megpucoljuk és felszeleteljük.
Egy serpenyőben/edényben kevés olajon és nagy lángon megpirítjuk a húst. Ezután hozzáadjuk a hagymát, és ha már üvegesre sült, hozzáadjuk a sárgarépát, a fokhagymát, a gombát, és sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Kb. 10 perc után felöntjük a borral és az alaplével (3/4-ig lepje el a húst), megszórjuk kakukkfűvel, és addig főzzük lefedve, míg puha nem lesz a hús. A folyadékot pótoljuk, ha szükséges. Miután megpuhult a hús, fedő nélkül forraljuk tovább a ragut, és amikor elforrt a folyadék nagy része, hozzáadjuk a tejszínt, és még egyszer összeforraljuk.
A cukkinit előkészítjük és vékony, hosszanti szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és megsütjük a cukkiniszeleteket.
A tócsnihoz először megsütjük a céklát úgy, hogy alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ezután megpucoljuk, lereszeljük nagylyukú reszelőn, hozzáadjuk a tojást, illetve annyi zsemlemorzsát, hogy formázható állagú legyen a tócsni. 1 púpos teáskanálnyi mennyiségű céklából golyót formázunk, kezünkkel szétlapítjuk, és forró serpenyőben, kevés olajon megsütjük.
Végül kerámia muffinsütő tálakba elhelyezzük a cukkiniszeleteket, megtöltjük a raguval, és 180 fokos sütőben 5 percig sütjük. Utána állni hagyjuk egy kicsit, majd óvatosan kiborítjuk egy tányérra. Melléhelyezzük a tócsnit, és tejföllel díszítjük.
2024.12.19.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.