Elkészítés: A megmosott, leszárított cukkiniket nagylyukú reszelőn keverőtálba reszeljük, sózzuk, 5 percet pihentetjük. A kenyeret 4-5 percre hideg vízbe beáztatjuk, majd kézzel jól kinyomkodjuk.
Az előkészített cukkinit kinyomkodjuk a levétől, hozzáadjuk a tojásokat, a kenyeret, és kevés sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel ízesítjük. Végül összekeverjük, és annyi zsemlemorzsát szórunk hozzá, hogy könnyen keverhető, de ne lágy masszát kapjunk.
Vizes kézzel golflabda nagyságú darabokat csípünk belőle, kigömbölygetjük, két kézzel meglapítjuk, és serpenyőben a forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Ha elkészült, lecsepegtetjük, és papírszalvétával bélelt tányérra tesszük.
A sajtmártáshoz a tejszínt addig forraljuk, míg kb. 3 deci lesz, majd beleszórjuk a lereszelt füstölt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön kevergetve addig főzzük, még jó krémes lesz, ez kb. 4-5 perc. Ekkor lehúzzuk a tűzről.
Tálaláskor a cukkinilepénykéket tányérra halmozzuk, és körbelocsoljuk a forró sajtmártással.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.