Elkészítés: A cukkinit kisebb lyukú reszelőn reszeljük le, majd tegyük egy szűrűbe, hogy lecsepegjen. Alaposan nyomkodjuk ki, hogy az összes leve kifolyjon.
A csirkemájat (vagy sertésmájat) botmixerrel pépesítsük vagy daráljuk le.
A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk fel nagyon apróra.
Tegyük bele egy tálba az alaposan kinyomkodott cukkinit, adjuk hozzá a májat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval. Keverjük alaposan össze, és ha szükséges, még ízesítsünk utána. Végül adjuk hozzá a kukoricalisztet és az egész tojást, majd keverjük alaposan össze.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd evőkanállal kanalazzunk bele halmokat a masszából. Ezután közepes lángon süssük a puffancsok mindkét oldalát aranybarnára (sütés közben többször fordítsuk át a puffancsokat, hogy egyenletesen és kellően átsüljenek). Amikor a májpuffancs készre sült, szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálalásig tartsuk melegen.
A kaprot mossuk meg, majd apróra vágjuk fel. A leveskockát oldjuk fel langyos tejben (vagy vízben). Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott kaprot, és kevergetve pároljuk pár percig. Ezután szórjuk meg a liszttel, és pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a tejjel és a tejszínnel. Kézi habverővel keverjük simára, közben ízlés szerint ízesítsük sóval, cukorral, szórjuk meg őrölt borssal, és adjuk hozzá a citromlevet. Ezután állandó keverés mellett pár perc alatt főzzük ízlés szerinti sűrűségűre (ha főzés közben nagyon besűrűsödne, akkor öntsünk hozzá még tejet vagy tejszínt).
Tálaláskor a májpuffancsot a kaporszósszal kínáljuk. Ízlés szerint még főtt krumplit is kínálhatunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.