Elkészítés: A tejfölt felhasználás előtt 1-2 órával öntsük bele egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.
A cukkinit és a paradicsomot ízlés szerint daraboljuk fel. A fokhagymát és a friss bazsalikomleveleket vágjuk fel apróra.
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le.
Egy wokban (vagy serpenyőben) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pirítsuk pár pillanatig, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal. Néha megkeverve pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a paradicsomot, szórjuk meg egy csipet cukorral, és óvatosan keverjük össze. Szintén pároljuk pár percig, de vigyázzunk, nehogy a paradicsom túlpuhuljon és szétessen.
Amikor a cukkini és a paradicsom roppanósra párolódott, óvatosan keverjük hozzá a lecsepegtetett tejfölt, öntsük rá a lecsepegtetett tésztát, majd szintén óvatosan keverjük, melegítsük össze a zöldségekkel.
Tálalás előtt szedjük tányérra az elkészült cukkinis-paradicsomos tésztát, majd bazsalikommal díszítve kínáljuk. Ízlés szerint apróra vágott bazsalikommal is megszórhatjuk tálalás előtt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.