Előkészítés: A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, húsát lereszeljük. Tálba tesszük, meghintjük sóval, jól összekeverjük, és 30 percig hagyjuk lecsepegni. Megmossuk folyó vízben, és kézzel szárazra nyomkodjuk, majd tiszta konyharuhába tesszük, és ismét kinyomkodjuk.
Elkészítés: A cukkinit tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a maceszlisztet, a szerecsendiót, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Jól összekeverjük, majd 20 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Elkészítjük a mártást: összedolgozzuk a hozzávalókat egy tálban, lefedjük, és tálalásig a hűtőbe tesszük. Felforrósítunk közepes lángon egy bordás fenekű, öntöttvas grillserpenyőt vagy egy teflonserpenyőt. A cukkinis keverékből desszertkanálnyi adagokat teszünk a serpenyőbe, mindegyiket ellaposítjuk, hogy vastag tallért kapjunk. Mindkét oldalukon 4–5 percig pirítjuk őket, amíg megszilárdulnak és megbarnulnak. Mentával díszítjük, és a behűtött mártással körítve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 129 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.