Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos tejben csipetnyi cukorral fölfuttatjuk. A maradék tejjel, a cukorral, a liszttel, a tojással és 1 kávéskanál sóval alaposan kidagasztjuk. Letakarva, langyos helyen 1 órán át kelesztjük, közben egyszer finoman átgyúrjuk.
A töltelékhez a puha vajat a darált dióval és a porcukorral összekeverjük.
A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Rákenjük a diókrémet, és mint a bejglit szokás, felcsavarjuk. A vajat felolvasztjuk, belemártjuk a kést, és a tésztát 12 egyforma szeletre vágjuk.
Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A szeleteket egymás mellé állítgatjuk benne. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, és fél órán át pihentetjük.
A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A kalácsot kb. 20 percig sütjük a sütőben. A cukrot elkeverjük a tejben, megkenegetjük vele a kalácsot, és további kb. 20 percig sütjük. A sütőből kivéve, még melegen meghintjük a vaníliás cukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.