Előkészítés: A datolyát kimagozzuk. A mazsolát forró vízzel leöblítjük, szárazra törölgetjük, és a datolyával együtt durvára vágjuk. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük, és a datolya-mazsola keverékhez adjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 25x35 cm-es tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat).
Elkészítés: A lisztben elkeverjük a sütőport és 1 csipet sót. A vajat/margarint kis kockákra vágjuk, elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgáját, összegyúrjuk. 1/3 részét félretesszük, 2/3 részét pihentetés nélkül, lisztezett deszkán 1 cm vékonyra kinyújtjuk, és a tepsibe terítjük-nyomkodjuk. A tésztára simítjuk a lekvárt, majd a datolyás masszát. Nagy lyukú
reszelőn a tetejére reszeljük a félretett tésztát, megszórjuk a morzsacukorral (vagy a durvára vágott mandulával), és középső bordamagasságon 25-30 percig sütjük. Még melegen, papírostul deszkára emeljük, és 3x7 cm-es rombuszokra
vágjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.