Elkészítése: A tésztához a felolvasztott margarint habosra verjük. A cukrot, a vaníliás cukrot és egy egész tojást is beleforgatunk, és fehéredésig keverjük.
A csokoládéport beleszórjuk, a mogyorót és a tejet hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk. A sütőport a lisztbe hintjük, majd a margarinos masszába forgatjuk.
Egy 22 centi átmérőjű tortaformát margarinnal kikenünk, liszttel beszórunk, majd a csokoládés masszát belesimítjuk. A 180 °C-ra (légkeveréses sütőben 160 °C-ra) előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük, rácsra téve kihűtjük.
A töltelékhez a krémet a tasakon található leírás szerint elkészítjük. A tejszínt felverjük, majd óvatosan a krémbe forgatjuk. A kihűlt süteményt először egy kés hegyével megjelölve a képen látható módon, vékony, erős zsineggel elfelezzük. Az alsó részt a krémmel megkenjük, majd a tetejét ráhelyezzük.
A mázhoz a csokoládét forró vízfürdő felett megolvasztjuk. A porcukrot és a margarint hozzáadva fényesre keverjük. Az edényt félrehúzzuk, és a mogyorót a csokoládéba forgatjuk. A kész, de még meleg mázat a torta közepére halmozzuk, és hagyjuk, hogy kissé megfolyjon. Amint a máz megdermedt, azonnal tálalhatjuk.
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
1 szelet: 2885 kJ, 690 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.