Elkészítés: Először megsütünk külön-külön 3 piskótát. A tojásokat szétválasztás nélkül a robotgép legnagyobb fokozatán sűrű habbá verjük a xilittel, majd óvatosan adagoljuk hozzá a szódabikarbónával elkevert mandulalisztet, de ekkor már a robotgépet a legkisebb fokozatra állítjuk, vagy kézi habverővel is belekeverhetjük, hogy a hab ne törjön össze. 24 cm átmérőjű sütőformában 180 C-on sima, nem légkeveréses sütőben aranyszínűre sütjük a lapokat.
Ezután elkészítjük a krémet. A tojássárgáját a xilittel habosra keverjük, közben gőz fölött a tejet a vanília-őrleménnyel melegítjük, majd hozzáöntjük a tojássárgájás-xilites keveréket, és gőz fölött összesűrítjük (ez elég sok időt vesz igénybe, vigyáznunk kell, hogy ne menjen 80 C fölé a hőmérséklete a krémnek, mert összeránthatja a tojást). Amikor besűrűsödött, beletsszük az előzőleg rumba áztatott mazsolát.
A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és kicsit felmelegítjük, ezután hozzáöntjük a még meleg krémhez.
Felverjük a tejszínt a 7,5 dkg xilittel, és óvatosan a már kihűlt krémünkhöz keverjük. Ilyenkor gyorsan kell dolgozni, mert ha nagyon kihűl a tejszíntől a krém, akkor összedermedhet a zselatintól, ezért amint összekevertük, rögtön be kell tölteni lapokat.
Kívülről is bekenjük a piskóta tetejét és oldalát, majd lehűtjük.
A torta tetejére gyümölcsöket teszünk kör alakban ízlés szerint, majd ezt bevonjuk zselatinnal, amihez a zselatint vízzel és kevés édesítőszerrel felmelegítünk, majd lehűtünk. Majd felverjük a tejszínt xilittel, és a kihűtött tortánkat bevonjuk vele, díszítjük ízlés szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.