Addig forraljuk a cukrot 1 dl vízben, amíg teljesen feloldódik, majd hagyjuk hűlni. Közben a dinnye magjait távolítsuk el, vágjuk el a héját, húsát pépesítsük. Keverjük össze a cukorsziruppal és a lime-levével, s minél szélesebb dobozba – vagy akár tálcára – öntve fagyasszuk 8–12 órán át. Az első 6–8 órában legalább 30 percenként keverjük meg.
Az adagoláshoz hagyjuk rövid ideig szobahőmérsékleten állni a sörbetet, még egyszer keverjük át, és töltsük nagy lyukú, csillagvégű nyomózsákba.
Tálalás előtt nyomjuk – előzőleg hűtőszekrényben lehűtött – négy desszertespohárba. Lime-cikkekkel és mentalevelekkel díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.