Elkészítés: Vastag besamelt készítünk: a vajat felolvasztjuk, majd a lisztet hozzákeverjük, kis idő elteltével, ahogy a lisztes vaj barnulni kezd, felöntjük tejjel. Felforraljuk, ügyelve arra, hogy ne égjen le. Amikor felforrt és besűrűsödött, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a főtt, tört krumplit. Hozzákeverjük a tojássárgákat, az aprított diót (egy kevés diót hagyjunk a tálaláshoz is) és a kockázott sajtot. Tovább ízesítjük sóval, borssal, parmezánnal. A tojásfehérjét felverjük, majd óvatosan a diópudingunkba keverjük.
A sütőt előmelegítjük. A pudingformákat kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórjuk. A kibélelt formákba 3/4-ig öntjük a pudingunkat. Egy mélyebb tepsibe, vizet engedünk, ebbe helyezzük a megtöltött formákat. 165°C-on 35-40 perc alatt elkészül.
A padlizsánvajhoz vajat melegítünk egy serpenyőben. A padlizsán héját nagyon vékonyan levágjuk és felcsíkozzuk. A padlizsán húsából 2 evőkanálnyi mennyiséget felkockázunk, és a vajhoz adjuk. Ízesítjük sóval, borssal, majd amikor 2-3 percet pirult, akkor adjuk hozzá a nagyon vékonyra szeletelt padlizsán héját, további 2-3 percet pirítjuk.
Amikor a pudingunk elkészült, kivesszük a formából, megszórjuk egy kevés parmezán sajttal, snidlinggel, darabolt dióval, és meglocsoljuk forró padlizsánvajjal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.