Elkészítés: A pudinghoz a tejet a cukor kétharmadával édesítve fölforraljuk. A vajat fölolvasztjuk, és a lisztet kevergetve 1 perc alatt megizzasztjuk rajta, de vigyázzunk, hogy ne piruljon meg. A cukros tejet ráöntjük, és 2 perc alatt sűrűre főzzük. Akkor jó, ha leválik az edénytől. Amikor már csak langyos, a tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén a maradék cukrot is belekeverjük. Két-három részletben a sűrű krémbe keverjük, és a diót beleteszzük.
Kivajazunk 6 darab pudingformát, porcukorral behintjük, és a masszával úgy töltjük meg, hogy csak kétharmadáig legyen. Lábasba rakjuk, annyi vizet öntünk köré, amennyi a formák feléig ér, és fölforraljuk. Ezután lefedjük, kis lángra állítjuk, és a pudingokat kb. 20 percig gőzöljük. Akkor jó, ha a közepébe szúrt tűre nem ragad tészta.
A csokoládéöntethez a cukrot a tojássárgával, a liszttel meg a tejszínnel összekeverjük. A tejet felforraljuk, a csokoládét fölolvasztjuk benne, hozzáadjuk a lisztes keveréket, és 2-3 percig forraljuk, a tűzről levéve rummal ízesítjük.
Tálaláskor forrón tányérra borítjuk, és csokoládémártással körülöntjük. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.