Elkészítés: A diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, a serpenyőből kiszórva félretesszük kihűlni. Közepes lángon ugyanebben a serpenyőben illatozásig (kb. 1 perc) pirítjuk a római köményt és a koriandert. Mozsárban megtörjük a magokat.
A kenyérbelet feldaraboljuk, és a dióval együtt egy turmixgépben finomra aprítjuk. Hozzáadjuk a főtt céklát, a szezámkrémet, a fokhagymát, a pirított, megtört fűszereket, belefacsarjuk a citrom levét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd homogén krémmé dolgozzuk. Kóstolással ellenőrizzük, hogy az ízek egyensúlyba kerültek-e. Ha szükséges, kevés olívaolajjal selymesíthetjük a krémet. Hűtőben 3-4 napig tárolhatjuk.
Tálaláskor kevés darált dióval, friss petrezselyemlevéllel megszórhatjuk a tetejét. Friss pitával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.