Elkészítés: A diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, a serpenyőből kiszórva félretesszük kihűlni. Közepes lángon ugyanebben a serpenyőben illatozásig (kb. 1 perc) pirítjuk a római köményt és a koriandert. Mozsárban megtörjük a magokat.
A kenyérbelet feldaraboljuk, és a dióval együtt egy turmixgépben finomra aprítjuk. Hozzáadjuk a főtt céklát, a szezámkrémet, a fokhagymát, a pirított, megtört fűszereket, belefacsarjuk a citrom levét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd homogén krémmé dolgozzuk. Kóstolással ellenőrizzük, hogy az ízek egyensúlyba kerültek-e. Ha szükséges, kevés olívaolajjal selymesíthetjük a krémet. Hűtőben 3-4 napig tárolhatjuk.
Tálaláskor kevés darált dióval, friss petrezselyemlevéllel megszórhatjuk a tetejét. Friss pitával tálaljuk.
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.