Elkészítés: A céklát megmossuk, héjával együtt megfőzzük. A főzővízbe tegyünk egy kevés cukrot és sót. Miután puhára főztük, meghámozzuk, és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat a cukor 2/3 részével habosra keverjük, majd a vajjal is simára keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a céklát, a darált diót és a fahéjat. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verve szintén hozzákeverjük a masszához, majd egy 35×20 cm-es vajjal kikent és lisztezett tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben 190 fokon 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A céklás tejszínhez a tejszínt felforraljuk a cukorral, hozzákeverjük a finomra reszelt céklát, és beletesszük az előzőleg hideg vízbe áztatott és kinyomkodott zselatinlapot. Az egészet elkeverjük és lehűtjük.
A karamellhez a cukrot barnára pirítjuk, hozzáadjuk a vajat, és a tejszínnel simára forraljuk, miközben beleteszünk egy csipet szódabikarbónát. Vigyázzunk, mert először nagyon habzik, de aztán kisimul.
Tálaláskor a tésztából korongokat szaggatunk, az egyikre céklás tejszínt teszünk, ráhelyezünk egy másik korongot, arra karamellt, a tetejét megszórjuk egy pici darált dióval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.