Elkészítés: A pontyot megtisztitjuk, beirdaljuk, megmossuk, majd kívül-belül enyhén besózzuk. A vajat a zúzott fokhagymával és a borssal elkeverjük, s ezzel megkenjük a hal belső felét.
Az apróra vágott gombát, a májat, a tejben áztatott zsemlét, a feldarabolt petrzselymet, a hagymát, a szilvalekvárt, a chilit és a ketchupot alaposan összedolgozzuk, és ezzel megtöltjük a halat.
Vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk egy megfelelő nagyságú tepsit, beletesszük a töltött halat, majd a tetejét is beborítjuk vékony szalonnával.
Fólia alatt kb 50 percig sütjük, majd levéve a fóliát még 5 percre visszatesszük a sütőbe. Amikor kész, óvatosan leszedjük a szalonnát, és vékonyan megkenjük a maradék szilvalekvárral, rácsepegtetünk egy kis chilit, és vastagon megszórjuk őrölt dióval.
Köretként sült krumplit adunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.