Elkészítés:
1.) A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
2.) Palacsintatészta: Habosra keverjük a tojások sárgáját a vajjal és a maradék cukorral. Beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat, egy csipet sót, és simára keverjük. Végül a felvert tojáshabot is lazán beleforgatjuk.
3.) Nem túl forró palacsintasütőbe teszünk egy merőkanálnyi masszát, és kb. fél centis palacsintát sütünk. CSAK A PALACSINTA EGYIK OLDALÁT KELL MEGSÜTNI!
4.) A fél oldalán megsült palacsintát egy tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral.
5.) A fenti módszerrel kisütjük a következő palacsintát is. A lekvárosra csúsztatjuk, és megszórjuk cukros dióval.
6.) A következő fél oldalán megsütött palacsinta a diós rétegre jön, erre azonban csokoládét szórunk. A rétegezést ebben a sorrendben folytatjuk: lekváros-diós-csokoládés.
7.) Ha elfogyott a tészta, a kész palacsinta-tornyunk tetejére reszelt csokoládét szórunk, és szeletelve tálaljuk, mintha csak egy torta lenne.
Csokoládéöntettel vagy tejszínhabbal is kínálhatjuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.