Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit. A babapiskótákat mozsárban finom porrá törünk. A diós töltelékhez összekeverjük a darált diót a fahéjjal, hozzáreszeljük a megmosott citrom héját. Összeforraljuk a mézet a vízzel, és a forró szirupot a fahéjas-citromhéjas dióra öntjük. Fakanállal összedolgozzuk, és ha kihűlt, csipetnyi sóval kemény habot verünk a tojásfehérjékből, és fakanállal összeforgatjuk.
A réteslapok következnek. Nyirkos konyharuhára fektetjük az első réteslapot. Megfestegetjük olajba mártott kenőecsettel, majd leborítjuk a második lappal. Erre is kerül gondolatnyi olaj, jöhet rá a harmadik réteslap. Ezt viszont már nem kenjük meg olajjal, hanem a felénk eső, hosszabb oldalára ráhintjük a babapiskóta-morzsa felét (körös-körül 2 cm szélességben üresen hagyjuk a tészta peremét). A morzsás sávra ráhalmozzuk a diós töltelék felét, majd a tészta rövidebb oldalait 2-2 cm-es szélességben visszahajtjuk.
A megtöltött rétest a nedves konyharuha segítségével felgöngyöljük, majd óvatosan a sütőpapíros tepsire fektetjük. Az első rétes mintájára készítjük el a másodikat is. Mielőtt a réteseket betennénk 12-15 percre a forró sütőbe, tetejüket vékonyan megkenjük olajjal.
Fűrészfogú késsel (így nem törik össze a ropogósra sült, leheletvékony rétestészta) szeleteljük fel kedvünk szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.