Előkészítés: Az aszalt szilvát és barackot, a diót apróra vágjuk. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaót, a fahéjat és a szegfűszeget.
Elkészítés: Habosra keverjük a vajat a cukorral, beledolgozzuk a tojásokat és a tejet. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, az aszalt gyümölcsöket és a diót. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit. A masszát kb. 2 cm vastagon a tepsibe simítjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. A süteményt kb. 2 órát hűlni hagyjuk, majd 3x6 cm nagyságú darabokra vágjuk. A porcukrot simára keverjük a citromlével, és ezzel a sűrű cukormasszával megkenjük a süteményszeleteket. Hagyjuk megszáradni.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 209 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.