Elkészítés: A vajat a cukorral habosra verem robotgéppel, majd a tojással is simára keverem. A száraz hozzávalókat apránként adom hozzá, nem szabad túlkeverni. A végén keverem el egy lapáttal a zabpelyhet, majd az apróra vágott csokit.
Egy tepsire sütőpapírt teszek, vagy ha jó minőségű teflon tepsink van, akkor elhagyható a papír. Bevizezett kézzel kicsi golyókat formálok, és a tepsire rakom. Egy pohár alját is bevizezem (így nem ragad rá), és azzal nyomom le, így minden darab egyenletes felszínű és alakú lesz.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütöm. Nem kell, hogy nagyon megbarnuljon a teteje, mert akkor ki fog száradni, pont elég neki ennyi idő. Egy műanyag palacsinta forgatóval szoktam levenni a tepsiről, mert még nagyon lágy mikor elkészül, így persze a levegőn megszilárdul, és tökéletes állagú lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.