Elkészítés: A tésztához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük. A csokoládét összeolvasztjuk 1,5 evőkanál vajjal vízgőz felett. Egy tálban felverjük a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig. Hozzáadjuk a vaníliát és a vajjal összeolvasztott csokoládét. Egy másik tálban egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojások fehérjét. A csokoládés masszába forgatjuk óvatosan a felvert fehérjét, majd hozzákeverjük a keményítőt. A keveréket a formába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk kissé kihűlni, majd a formából kivéve a tészta tetejét kirakjuk a málnával.
A mogyorós csokoládékrémhez a zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk 5-10 percre, ezután alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, a zselatint a csokoládéhoz öntjük, alaposan összekeverjük, és 5 percig hagyjuk pihenni. A tejszínt kemény habbá verjük egy elektromos haberővel, majd a csokoládés keverékhez forgatjuk. Egy spatula segítségével a málnával kirakott tészta tetejére kenjük a krémet. Hűtőben pihentetjük, amíg elkészítjük a fehércsokoládé krémet.
A fehércsokis krémhez a tejet összeforraljuk a kardamommal és a vaníliával. A tűzről levéve 30 percig hagyjuk állni, hogy az ízek jól átjárják a főzetet, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a zselatint a fentiekhez hasonlóan. A fehércsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A zselatinos tejet az olvasztott csokoládéhoz öntjük – 5 percig hagyjuk pihentetni. Ez idő alatt kemény habbá verjük a tejszínt, majd a csokoládéhoz öntjük. A már dermedt étcsokoládés krém tetejére kenjük, és a hűtőben legalább 3 órát pihentetjük, hogy kidermedjen.
Tálalás előtt kakaóporral szórjuk meg, és csokoládéforgáccsal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.