Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd beleszitálunk 10 dkg porcukrot. A sárgáját összedolgozzuk 25 dkg gesztenyemasszával, 2 evőkanál rummal és a vaníliapéppel. Rászitáljuk a lisztet, összedolgozzuk, és végül a fehérjehabot is beleforgatjuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibéleljük sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, és belesimítjuk a masszát. A sütőben 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a maradék gesztenyét simára keverjük a maradék rummal. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és felolvasztjuk. Közben a tejszínt kemény habbá verjük. A zselatinnal összedolgozunk 2 evőkanál tejszínhabot, és a gesztenyemasszához keverjük. Beleforgatjuk a maradék tejszínhabot is.
A tésztát vízszintesen három lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük ribizlilekvárral, és köré kapcsoljuk a forma oldalát. Ráborítjuk a középső lapot, és megkenjük a krémmel. Ráborítjuk a felső lapot, és megkenjük a maradék lekvárral. Legalább 4 órára betesszük a hűtőbe.
A csokoládét felolvasztjuk, a tortára locsoljuk, és megdermesztjük. A torta tetejére a maradék cukrot karamellizáljuk, megforgatjuk benne a gesztenyéket, és sütőpapírra villával szálakat húzunk. Hagyjuk megdermedni. A gesztenyéket a tortaszeleteket kijelölve a torta tetejére rakjuk, és a karamellszálakkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.