Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd beleszitálunk 10 dkg porcukrot. A sárgáját összedolgozzuk 25 dkg gesztenyemasszával, 2 evőkanál rummal és a vaníliapéppel. Rászitáljuk a lisztet, összedolgozzuk, és végül a fehérjehabot is beleforgatjuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibéleljük sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, és belesimítjuk a masszát. A sütőben 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a maradék gesztenyét simára keverjük a maradék rummal. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és felolvasztjuk. Közben a tejszínt kemény habbá verjük. A zselatinnal összedolgozunk 2 evőkanál tejszínhabot, és a gesztenyemasszához keverjük. Beleforgatjuk a maradék tejszínhabot is.
A tésztát vízszintesen három lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük ribizlilekvárral, és köré kapcsoljuk a forma oldalát. Ráborítjuk a középső lapot, és megkenjük a krémmel. Ráborítjuk a felső lapot, és megkenjük a maradék lekvárral. Legalább 4 órára betesszük a hűtőbe.
A csokoládét felolvasztjuk, a tortára locsoljuk, és megdermesztjük. A torta tetejére a maradék cukrot karamellizáljuk, megforgatjuk benne a gesztenyéket, és sütőpapírra villával szálakat húzunk. Hagyjuk megdermedni. A gesztenyéket a tortaszeleteket kijelölve a torta tetejére rakjuk, és a karamellszálakkal díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.