Elkészítés: Tálban összekeverjük az ecetet egy csipet sóval és borssal. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, majd a petrezselymet, a meghámozott és nagyon apróra vágott mogyoróhagymákat, végül a szintén összedarabolt tojást.
Változatok
Rokfortos: az ecetből és olajból készült alapmártást összekeverjük egy púpozott evőkanál márványsajttal, egy púpozott evőkanál trappista sajttal és egy mokkáskanál összevágott metélőhagymával.
Tojásos: összemorzsoljuk 4 kemény tojássárgáját egy nyers tojássárgájával. Hozzáadunk egy mokkáskanál mustárt, és addig keverjük, amíg sima krémet kapunk. Beledolgozzuk az ecetes mártáshoz szükséges olívaolajat és a citromlevet, hozzáadunk 1 evőkanál kapribogyót, 1 kis összevagdalt savanyú uborkát és 1 evőkanál aprított bazsalikomot. Végül a karikára vágott főtt tojásfehérjét is belekeverjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.