A mustármagot kávédarálóban vagy késes aprítógépben leőröljük, majd egy tálban összekeverjük a borecettel. Lefedjük, és a hűtőbe tesszük 24 órára, hogy jól megszívja magát.
Másnap a pépet alaposan összekeverjük a borssal, a korianderrel, a római köménnyel, a cukorral, a sóval és 1 dl vízzel, majd lefedve a hűtőben pihentetjük néhány napot, amíg összeérnek az ízek.
Végül átkeverjük, és csavaros tetejű befőttesüvegbe vagy légmentesen zárható tégelybe kanalazzuk. A hűtőben tartósítószer nélkül is eláll kb. 2 hónapig.
Megjegyzés
Mindegy, hogy fehér (valójában sárga) vagy fekete (valójában vörösesbarna) mustármagot használsz - a kettőt keverheted is. Ha töményebb eceted van, hígítsd fel vízzel! Szemcsés mustárhoz a magokat őröld durvára vagy zúzd szét mozsárban! Kínáld hot doghoz, grillezett húsokhoz, használd pácoláshoz vagy keverd salátaöntetekbe, szószokba.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.