Elkészítés: A sonkákat puhára főzzük babérleveles vízben, melybe beletesszük a megpucolt hagymát is.
Amíg a sonka fő, 3-4 deci vízből, cukorral és ecettel salátaalapot készítünk ízlés szerint, ki az édesebb, ki a savanykásabb ízt kedveli.
A puhára főtt sonkaszeleteket kivesszük a vízből, felhevített serpenyőben egy csepp olajon megpirítjuk, ízlés szerint meg lehet borsozni.
A megpirult sonkákat kivesszük a serpenyőből, és a sonkaszeletekből kisült zsírba tesszük a lisztet és az apróra vágott fokhagymát, megpirítjuk kissé. Ehhez hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük az előzőleg elkészített salátaalaplével, csomómentesre keverjük, és beletesszük a sonkaszeleteket. Miután a szósz besűrűsödött, megszórjuk egy kis kakukkfűvel a tetejét.
Igen pikáns, különleges ízű ételt kapunk. Főtt burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.