A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tortaformát kivajazunk-lisztezünk.
Egy kis lábasba kimérjük a vajat, 15 dkg cukrot, 3-4 csepp aromát, majd enyhe tűzön összeolvasztjuk őket. Ha a vaj megolvadt, félre húzzuk, addig keverhetjük, míg kézmelegre hűl (és közben habosodni is kezd a vaj), majd hozzáadunk két egész tojást (nem kell szétválasztani).
Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, keményítőt, szódabikarbónát, elkeverjük, majd belekeverjük a vajas masszát. A formába öntjük, és 15 percig. 180 fokon sütjük.
Ezalatt a 15 perc alatt kikeverjük 10 dkg cukorral és 3-4 csepp aromával 2 tojás sárgáját. Felverjük a tojáshabot, majd óvatosan összedolgozzuk az egészet a túróval, tejföllel és étkezési keményítővel. Igyekezni kell, de ha semmi mást nem kell csinálnunk közben, elkészülünk, mire kell.
Amint a 15 (esetleg 20) perc lejárt, kivesszük a tésztát és óvatosan ráöntjük a túrós habot. Visszatoljuk és 160 fokon sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a beleszúrt tűre már nem ragad rá a túrós habból semmi (vagyis kb. még 25 percig.)
Mikor megsült, még 10 percig a kikapcsolt sütőben hagyjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.