A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tortaformát kivajazunk-lisztezünk.
Egy kis lábasba kimérjük a vajat, 15 dkg cukrot, 3-4 csepp aromát, majd enyhe tűzön összeolvasztjuk őket. Ha a vaj megolvadt, félre húzzuk, addig keverhetjük, míg kézmelegre hűl (és közben habosodni is kezd a vaj), majd hozzáadunk két egész tojást (nem kell szétválasztani).
Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, keményítőt, szódabikarbónát, elkeverjük, majd belekeverjük a vajas masszát. A formába öntjük, és 15 percig. 180 fokon sütjük.
Ezalatt a 15 perc alatt kikeverjük 10 dkg cukorral és 3-4 csepp aromával 2 tojás sárgáját. Felverjük a tojáshabot, majd óvatosan összedolgozzuk az egészet a túróval, tejföllel és étkezési keményítővel. Igyekezni kell, de ha semmi mást nem kell csinálnunk közben, elkészülünk, mire kell.
Amint a 15 (esetleg 20) perc lejárt, kivesszük a tésztát és óvatosan ráöntjük a túrós habot. Visszatoljuk és 160 fokon sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a beleszúrt tűre már nem ragad rá a túrós habból semmi (vagyis kb. még 25 percig.)
Mikor megsült, még 10 percig a kikapcsolt sütőben hagyjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.