Elkészítése: A tojásokat szétválasztom. A sárgáját habosra verem a cukorral és a vajjal, majd a sütőporos lisztet lassan hozzáadom a darált dióval együtt, s hozzáreszelem a citrom héját. Végezetül felverem a tojások fehérjét, és egy habverővel beleforgatom a tésztába a habot.
Kikent, lisztezett tortaformába öntöm a tésztát, 190 fokon 10 percig elősütöm.
Közben az almát meghámozom, kicsumázom, apró kockákra vágom, a vaníliás cukorral és a citrom levével összeforgatom.
A tésztát kiveszem a sütőből, egyenletesen a tetejére szőrom a citromos-vaníliás almakockákat, majd visszatolom a sütőbe, és 30-35 percig (tűpróba!) sütöm.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.